MITÄ ON RENTOUTUSKELLUNTA

 
SPA10 kopio.jpg

 

KELLUNTATANKKI on noin 2,5 metriä pitkä sekä 1,5 metriä leveä ja korkea tila, jonka pohjalla on erittäin suolaista, kelluttavaa vettä. Sekä vesi että ilma ovat kehon lämpöisiä. Tankki on aistiärsykkeetön ympäristö, jossa suolaveteen katoava keho saa täydellisen levon ja jossa mieli luontaisesti pyrkii kohti meditatiivista tilaa.

Yhtä kelluntaa kohden on varattu aikaa 90 minuuttia, josta itse kellunta kestää 60 minuuttia. Kelluntatankkeja Float Kalliossa on tällä hetkellä kolme. Float Kallion käyttämät Dreampod-merkkiset kelluntatankit ovat laadukkaimmat ja edistyneimmät mitä Suomesta löytyy.


 

KELLUNNAN VAIKUTUKSET :

  • Aikaansaa syvän rentoutumisen

  • Vähentää stressiä

  • Vahvistaa luovuutta, oppimista ja muistia

  • Auttaa unettomuuteen ja parantaa unirytmiä

  • Parantaa keskittymiskykyä

  • Lieventää ja poistaa fyysistä kipua

  • Vähentää burn-outin, ahdistuksen ja masennuksen tunnetta

  • Nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista

  • Avustaa ja ohjaa meditatiiviseen tilaan

 
kelluja.png

FAQ

Miten paljon aiemmin paikalle pitää saapua? Ensimmäisen kerran paikalle on hyvä saapua 10 minuuttia ennen ajanvarauksen alkua. Soita portin vieressä olevaa ovikelloa, käy sisään porttikongissa ovikellon kanssa samalla puolella olevasta ovesta ja henkilökunta ottaa sinut vastaan.

Voinko tulla kellumaan kahdestaan tai ryhmässä? Float Kallio on kolmella kelluntatankillaan Suomen suurin kelluntakeskus. Kellunta- aikamme alkavat aina samaan aikaan jokaisessa tankissa, joten voit hyvin tulla kaverisi kanssa samaan aikaan kellumaan. Muistakaa vain varata oma tankki kullekin kellujalle. Otamme vastaan myös suurempian ryhmiä, ja voimme räätälöidä teidän tarpeisiinne sopivia paketteja

Miten valmistaudun? Suosittelemme syömään kevyesti ennen kelluntaa. Kahvin ja kofeiinin nauttimista kannattaa  sen sijaan välttää useampi tunti ennen kelluntaa. Kahvia ja teetä on tarjolla heti kellunnan jälkeen. Myös karvojen poistamista juuri ennen kelluntaa tulee välttää, sillä Epsom suola saattaa aiheuttaa kirvelyä.

Onko tankki ahdas? Tämä on yleisin saamamme kysymys. Älä huoli, tankki on tilava ja ilmava. Kansi on kevyt ja voit halutessasi jättää sen auki. Voit myös jättää tankin valon päälle tai kuunnella musiikkia koko kellunnan ajan. Yksikään asiakkaamme ei ole jättänyt menemättä tankkiin sen nähtyään.

Miten tankit pidetään puhtaina? Kelluntojen välissä steriili suolavesi filteröidään puhdistusjärjestelmän läpi ja desinfioidaan UV-säteilyllä. Vesi puhdistetaan myös joka yö kemiallisesti. Lisäksi veden puhtausarvoja seurataan jatkuvin testein, joista menee tieto myös viranomaisille.

Jos olen lähiaikoina värjännyt hiukseni? Sekä hiuksillesi että tankille on parasta, että hiuksistasi ei enää irtoa väriä, kun tulet kellumaan. Suosittelemme 2 viikkoa hiusten värjäyksen ja kellunnan välillä.

Otin juuri uuden tatuoinnin, koska voin kellua? Tatuoinnin tulee olla täysin parantunut ennen kuin tulet kellumaan. Näin on paras sekä tankille, että tatuoinnillesi

Mitä minun tarvitsee ottaa mukaani? Sinun ei tarvitse tuoda kuin itsesi, kaikesta muusta on huolehdittu. Meiltä saat pyyhkeet ja pesuaineet ja kellunnan jälkeen käytössäsi on Evolven kosmetiikkatuotteita. Ehostustilastamme löydät myös  hiusharjan, hiustenkuivaajan ja hoitoaineen.

Onko oikeaa tapaa kellua? Ei ole. Tottuminen uuteen ympäristöön voi ottaa aikansa, mutta jokainen löytää itselleen oikean tavan.

Voinko kellua pidempään kuin 60 minuuttia? Jos haluat kellua pidempään kuin 60 minuuttia, voit kellua arkisin klo 7.00 alkavilla ajoilla sekä jokaisen illan viimeisillä ajoilla halutessasi 60-90 minuuttia ilman lisämaksua. Muista vain pyytää meiltä pidempää kelluntaa saapuessasi.

HUOM! Kesäaikaan (1.7-31.8) arkiaamujen (ma,ti,to ja pe) ensimmäinen kellunta alkaa 08.30. Tuolloin on edelleen mahdollista kellua 90 minuuttia ilman lisämaksua.

Jos käytän piilolinssejä? Suosittelemme kellumista ilman piilolinssejä, joten ota linssien kotelo ja neste mukaan. 

Voiko raskaana kellua? Kyllä voi. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos voit mennä uimahalliin, voit tulla myös kellumaan. Suosittelemme kuitenkin aina kysymään asiasta lääkäriltänne.

Mitä eroa eri kelluntahuoneilla on? Kaikki kelluntahuoneemme ovat samankaltaisia. Jokaisessa huoneessa on oma tankki, suihku ja tilat pukeutumiseen. Huoneen ovi menee lukkoon sisäpuolelta, mikä varmistaa yksityisyyden. Mustan huoneen tankki on hieman valkoisia suurempi ja tunnelmaltaan hieman erilainen. 

Mikä on kaverikellunta? Kaverikellunta tarkoittaa kahta samaan aikaan varattua kelluntaa. Muistakaa varauksen yhteydessä varata molemmille kellujille oma kelluntahuone. Float Kalliossa emme anna kellujien jakaa samaa tankkia.

Sukella syvemmälle